Laatste nieuws

Liene van Zuilichem

Lokale Voedselheldin: Liene (14 jr.) deelt passie voor boerderijleven

Bron: De Maas&Waler » Door: Femke Pierlo
16-08-2023

PUIFLIJK – Van jongs af aan is Liene van Zuilichem veel bij haar opa en oma op de boerderij in Puiflijk te vinden. Een aantal jaar geleden ontstaat het idee om anderen online kennis te laten maken met het boerenleven. Ze brengt via haar website en op Instagram geïnteresseerden op de hoogte van wat er bij het leven op een boerderij komt kijken. Enthousiast legt ze uit wat ze allemaal doet.

Op de boerderij wordt melkvee en vleesvee gehouden. De koeien en stieren blijven vanaf de geboorte tot ongeveer twaalf jaar in Puiflijk. Liene vertelt graag over haar belevenissen en werkzaamheden. De taken waar zij zich mee bezighoudt zijn erg afwisselend: ze verzorgt kalfjes, maakt de stallen schoon, brengt melkkoeien naar de stal, helpt bij het melken en voedert de koeien.

Met Liene op de boerderij

Op haar website ‘Met Liene op de boerderij’ geeft ze sinds twee jaar een inkijkje in haar leven op de boerderij. Daarnaast deelt ze op haar Instagram-account ‘boeren.dochter’ nog meer prachtige plaatjes. ‘Ik vind het leuk om foto’s te maken op de boerderij en wilde daar iets mee doen. Nu laat ik ze aan anderen zien’, vertelt Liene als we haar vragen hoe ze op het idee hiervoor gekomen. Bovendien hoopt ze dat door de berichten en foto’s die zij deelt jongeren uit de regio zich bewust worden van lokale voedselvoorziening en hoe leuk de niet zo standaard hobby van Liene is.
In Puiflijk helpt Liene regelmatig in de moestuin. Ze telen er onder andere kersen, aardbeien en groenten en zijn bijna zelfvoorzienend. Ieder seizoen worden er andere groenten geoogst, waar Liene foto’s van plaatst met een korte toelichting.

Een digitaal kijkje nemen in het boerderijleven van Liene?
Kijk dan gerust eens op: