Laatste nieuws

‘Natuurlijk Betaalbaar; onze boeren en tuinders zorgen ervoor!’

Natuurlijk betaalbaar; onze boeren en tuinders zorgen ervoor. Deze commercial is vanaf 1 november vaak te horen op de radio. Op straat houdt gezond en betaalbaar voedsel uit Nederland de gemoederen nogal bezig. Gezond voedsel is duur en er liggen veel producten van ver weg in de supermarkt. Boeren en tuinders zorgen voor natuurlijk betaalbaar voedsel. In ruil daarvoor vragen zij om toekomstperspectief. Boerenverenigingen ZLTO, LLTB en LTO Noord rollen, samen met agribusinessbedrijven, de campagne uit op de ether en internet.

In deze campagne staan producten die boeren en tuinders maken in de glansrol, zoals aardbei, aardappel, prei, melk, vlees, ei en wortel. Lekker en gezond eten voor een eerlijke prijs. Daar werken boeren en tuinders elke dag hard voor. Maar dat is niet zo vanzelfsprekend. Zeker niet als de bijl wordt gezet in de toekomst van boeren en tuinders in Nederland. Burgers zijn gebaat bij een gezonde land- en tuinbouw die in goede balans met natuur en milieu de ruimte krijgt zich te ontwikkelen. Alleen dan is Nederland in staat om voedsel ook in de toekomst voor iedereen betaalbaar te houden en boeren en tuinders voldoende perspectief te bieden. De campagne is onderdeel van GeefBoerenToekomst.nl.

Doe mee

Samen met boerenverenigingen ZLTO, LLTB en LTO Noord hebben een aantal agribusinessbedrijven de basiscampagne ontwikkeld. Het is belangrijk dat er meer bedrijven rondom de boer en tuinder meedoen. Zo creëren we meer mediabereik en versterken we samen de mediacampagne naar burgers. Ook bezorgde burgers in Nederland kunnen de campagne steunen door via de website actiematerialen te bestellen. Zo zijn er posters, radiocommercials en ringtones beschikbaar om te delen.